Ringerike Tak- og membran AS
Nytekking av takRehabilitering av takDesigntakTorvtakTerrasse- og våtromsmembranerSe våre referanser herKontaktinformasjonRadonsperre
Varme kompakte tak

Varme kompakte tak

Protan takbelegg benyttes på alle typer tak. På diffusjonssperre og isolasjon monteres Protan takbelegg mekanisk ved hjelp av skruer eller stift og hylser som fester belegget til den bærende konstruksjon. Innfestingen gjøres enten i banekanten eller til forsterkede flipper på undersiden av belegget.


Tak utført av Ringerike Tak og Membran
Byggetidstekking

Byggetidstekking

Mange tak utsettes for stor trafikk og brukes som riggområde i perioder av byggetiden. Dette medfører stor belastning på både tekking og isolasjon. Løsningen er Protan dobbeltekking. Det beste er å legge byggetidstekkingen så langt ned i konstuksjonen som mulig.
Byggetidstekkingen vil fungere som en fullverdig diffusjonssperre i den ferdige konstuksjon. Dette gir en rask fremdrift og et hurtig tett tak. Fukt som eventuelt blir tilført i byggeperioden vil i tillegg tørke effektivt ut med Protan takbelegg som er et diffusjonsåpent tettesjikt.
Les mer om byggetidstekking
Ballasterte tak

Ballasterte tak

På flate tak som er synlige, kan Protan takbelegg ballastert med rundvasket elvesingel være et godt alternativ. Forutsetningen er at den bærende konstruksjonen må være dimensjonert for å tåle den ekstra vekten av singelen - ca. 80 kg pr. kvm.

Tekking av kalde tak

Tekking av kalde takkostruksjoner

Protan tekbelegg egner seg like godt på kalde luftede tak som på varme kompakte tak. Protan takbelegg monteres på samme måte, det vil si mekanisk festet til underlaget. I de fleste tilfeller benyttes det et glidesjikt av filt som underlag for takbelegget.

Ringerike Tak og Membran